Coming out

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Joel har endelig besluttet sig for at fortælle det til sine forældre… eller det tror han, at han har… Er det det rigtige tidspunkt? Hvordan skal han sige det? Vil de stadig elske ham?

Coming out er en stærk svensk kortfilm på bare fem minutter om den 16-17-årige Joel, der har noget vigtigt, han skal fortælle sine forældre. Vi møder ham på hans værelse, hvor han sidder og spiller guitar eller kigger sig selv i spejlet. Imens lægger vi øre til en indre monolog på speed, der vejer for og imod at være ærlig over for sine forældre om hans homoseksualitet. Vil de græde? Vil de hade ham? Nej, de elsker ham jo. Det er tydeligt, at de kværnende stemmer i hovedet forhindrer Joel i at deltage nærværende i familiens liv, da han endelig bevæger sig ud i køkkenet til sine forældre. Filmen slutter åbent med en nedtælling 3 – 2 – 1… SLUT, der inviterer eleverne ind til en diskussion af det videre forløb.
Filmen kan bruges i danskundervisningen i forbindelse med arbejdet med multimodale æstetiske tekster (endda som prøveoplæg) – men den vil også være oplagt i arbejdet med Sundheds-, seksualundervisning og familiekundskab. Det kunne fx være som oplæg til arbejdet med temaer om seksualitet, normer og idealer samt identitet.

Målgruppe

8.-10. klasse

Fag

Dansk

Type

TV udsendelse

Tema

Identitet, Normer og idealer, Seksualitet

Andre temaer om Identitet

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cypersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyperbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyperbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden