Bombshell – Opgørets time

header-stripes-illustration

Om læremidlet

“Bombshell – Opgørets time” er baseret på den virkelige skandale og fortæller den eksplosive historie om kvinderne, der fik krammet på Roger Aisles. Han var en af mændene bag alle tiders mest magtfulde og kontroversielle mediemastodont, Fox News. Men filmen er i endnu højere grad en opløftende beskrivelse af, hvordan modet vokser i kampen mod overmagten, når tre meget forskellige kvinder beslutter sig for at kæmpe imod ukontrolleret magt og sexchikane.

Denne film kan bruges under temaerne Women’s Rights og The MeToo Movement. Den vil være egnet til elevernes selvvalgte emne, hvor den kan bruges som case. Filmen kan også vises i klassen, hvor samtalerne kan handle om de ovenstående temaer, magtforhold, hvorfor det er så svært at sige fra samt vigtigheden af at mærke og følge sine egne grænser.

Udsendelsen kan også bruges i sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab især i forhold til personlige grænser og relationer, men også i forhold til normer og idealer og seksuelle rettigheder.

Målgruppe

9.-10. klasse

Fag

Engelsk

Type

Film

Tema

Relationer og følelser, Rettigheder

Andre temaer om Relationer og følelser

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden