Børnerettighedsdagen

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Hvert år gør Red Barnet meget ud af at fejre Børnerettighedsdagen. Her fejres FN’s Børnerettighedskonvention, som blev vedtaget 20. november 1989. Dagen er en festlig markering af, at alle børn har rettigheder, uanset hvor de bor, men det er også en dag, hvor børn kan blive klogere på de rettigheder, som de rent faktisk har. Retten til at gå i skole, retten til ikke at blive slået, retten til at blive taget alvorligt er bare nogle af de mange rettigheder, man har som barn, og som er vigtige at kende.

Hvordan I som skole vil fejre Børnerettighedsdagen, er helt op til jer. 

På denne side har Red Barnet samlet inspiration til, hvordan en fejring kunne se ud med forslag til program og gratis undervisningsmateriale, som Red barnet stiller til rådighed til hver Børnerettighedsdag.

Målgruppe

Indskoling, mellemtrin og udskoling

Fag

Tværfag, SSF

Type

Forløb

Tema

Rettigheder

Andre temaer om Rettigheder

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden