Blinded by the Light

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Den unge pakistaner Javed har svært ved at finde sig tilrette blandt sine skolekammerater og hans fars traditionelle kompromisløse opdragelse. Men en dag bliver han introduceret for Bruce Springsteens musik, og så ændrer verden sig.

Denne film tager fat på mange temaer, som er relevante i engelskundervisningen, som fx Culture, Racism, Growing up, Youth and Identity, Hopes and Dreams, Conflicts og Music.

Filmen foregår i Luton, England, i 1980’erne, og selvom den er et billede af den tid, så er konflikterne stadig yderst relevante i dag. Eleverne kan med fordel informeres om den politiske situation i Storbritannien i 1980’erne og den kolde krig.

Omdrejningspunktet i filmen er Bruce Springsteens musik og tekster, og derfor vil det være relevant at tage fat på dette som en før-task. Under filmen kan eleverne holde øje med de temaer, som man ønsker at fokusere på, for derefter at dele og diskutere, hvad de har noteret sig. Hovedpersonen, Javed, skriver dagbog, digte og andre typer af tekster. Lad eventuelt eleverne skrive om en af de konflikter, som opleves i filmen eller et dagbogsindlæg set med Javeds øjne.

I arbejdet med udsendelsen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx med samtaler om familieliv og identitet. Javed føler sig britisk, men bliver konstant mødt af faderens forventninger om, at han skal vægte de traditionelle pakistanske værdier højere.

Målgruppe

Udskoling

Fag

Engelsk

Type

Film

Tema

Familieliv, Identitet

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cypersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyperbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyperbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden