Barry’s Bespoke Bakery

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Irsk kortfilm fra 2012. I konditoriet forbereder Barry og Brian en bryllupskage til en meget speciel begivenhed, nemlig deres eget bryllup. De to konditorer småskændes hele tiden om, hvordan den perfekte kage skal se ud. 

Denne kortfilm er velegnet i 8.-10. klasse og foregår i det katolske Irland. Den sætter bl.a. fokus på samarbejde og relationer blandt (mandlige) kolleger, her i et konditori. Filmens afslutning er overraskende, idet bryllupskagen er til de to bageres eget bryllup.

I arbejdet med filmen kan man i forforståelsen fokusere på processen med at forudsige det, der sker ud fra stilbilleder. Herefter arbejdes med filmens reelle indhold, idet gisningerne omskrives til filmens fakta. Til sidst er der mulighed for en stilladseret skriveopgave inden for emnet. I arbejdet med relationer kan der sættes spot på relationers betydning for sundhed og trivsel, følelser og følelsesmæssige dilemmaer, som anført i det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’.

Homoseksualitet i et katolsk land er ofte problematisk. Hvilke konsekvenser kan det have for Barry og Brian? Hvilke faktorer spiller ind for at relationer mellem to lige køn lykkes? Hvilke stereotype fordomme kender vi, og hvordan kommer man dem til livs?

Målgruppe

Udskoling

Fag

Engelsk

Type

TV udsendelse

Tema

Relationer og følelser

Andre temaer om Relationer og følelser

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden