Anklaget for voldtægt

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Engelsk dokumentar fra 2019. Antallet af seksuelle overgreb er steget dramatisk på de amerikanske universiteter. Derfor har flere steder nu indført strengere adfærdsregler blandt de studerende og gjort det lettere for voldtægtsofre at dokumentere og bevise et overgreb. 

Her følger vi Louis Theroux, når han møder studerende anklaget for at have begået voldtægt. Krænker de nye regler og procedurer retssikkerheden og skader uskyldige mennesker?

I arbejdet med udsendelsen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx kan eleverne diskutere seksuelle rettigheder i Danmark og globalt.

Målgruppe

9.-10. klasse

Fag

Engelsk

Type

TV udsendelse

Tema

Rettigheder, Grænser

Andre temaer om Rettigheder

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden