Amanda

header-stripes-illustration

Om læremidlet

David, en ung mand på 24 år, skal efter en skæbnesvanger dag tage sig af sin 7-årige niece, Amanda, hvis mor dør en voldsom og pludselig død. Opgaven er desto vanskeligere, da han selv er i sorg. Båndene mellem de to bliver stærkere og stærkere, samtidig med at de begge på hver deres måde støtter hinanden i deres sorg.

Dramafilmen “Amanda” er historien om en langsom og forsigtig menneskelig genopbygning efter en tragisk begivenhed. Det er også historien om sårbarhed og robusthed hos to personer, der brutalt konfronteres med deres kæres død. Fortællingen er langsom og forsigtig og berører på en meget fin og etisk måde svære temaer som tab af moren, overgang til voksenalderen og resiliens, sorg og sammenhold.

I arbejdet med filmen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx kan man lade eleverne vurdere følelsesmæssige dilemmaer i relationer.

Målgruppe

8.-10. klasse

Fag

Fransk

Type

Film

Tema

Familieliv

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden