Amanda

header-stripes-illustration

Om læremidlet

David, en ung mand på 24 år, skal efter en skæbnesvanger dag tage sig af sin 7-årige niece, Amanda, hvis mor dør en voldsom og pludselig død. Opgaven er desto vanskeligere, da han selv er i sorg. Båndene mellem de to bliver stærkere og stærkere, samtidig med at de begge på hver deres måde støtter hinanden i deres sorg.

Dramafilmen “Amanda” er historien om en langsom og forsigtig menneskelig genopbygning efter en tragisk begivenhed. Det er også historien om sårbarhed og robusthed hos to personer, der brutalt konfronteres med deres kæres død. Fortællingen er langsom og forsigtig og berører på en meget fin og etisk måde svære temaer som tab af moren, overgang til voksenalderen og resiliens, sorg og sammenhold.

I arbejdet med filmen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx kan man lade eleverne vurdere følelsesmæssige dilemmaer i relationer.

Målgruppe

8.-10. klasse

Fag

Fransk

Type

Film

Tema

Familieliv

Andre temaer om Familieliv

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden