Adams æbler

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Præsten Ivan er en moderne, positivt tænkende mand, der ser det som sin opgave at hjælpe og støtte sine medmennesker. Det gælder ikke mindst dem, der er kommet i uføre. Han byder nynazisten Adam velkommen med åbne arme. Adam skal afsone 12 ugers samfundstjeneste og kommer ind i Ivans skrøbelige, verdensfjerne kollektiv, der i forvejen består af alkoholikeren Gunnar, den lidt enfoldige Sarah og tankstationsrøveren Khalid.

Der er en kort pædagogisk vejledning til brug i hhv. kristendomskundskab og samfundsfag, der giver elever mulighed for at se nærmere på udvalgte centrale steder i filmen. Med udgangspunkt i disse og andre kildehenvisninger kan man arbejde med udvalgte fagmål. Vejledningerne kan evt. anvendes eksemplarisk for elevers arbejde med kilder, fx i forhold til prøven i faget. Den pædagogiske vejledning er målrettet 9. klasse.

Filmen har også gode anvendelsesmuligheder i fx dansk, som henvisningen til undervisningsmaterialet hos Filmcentralen anviser.

I arbejdet med filmen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx kan eleverne diskutere inklusion og eksklusion i fællesskaber og fællesskabets betydning for trivsel.

Målgruppe

9.-10. klasse

Fag

Kristendomskundskab

Type

Film

Tema

Trivsel

Andre temaer om Trivsel

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden