Lille træ

Forlaget Gutkind
header-stripes-illustration

af Jacinta Madsen

Målgruppe: Indskoling

Det er forår, og Lille Træ skal lige til at springe ud, da en lille pige kommer springende gennem skoven. Hun tager Lille Træ op af jorden og med hjem, så de kan bo sammen i byen. Pigen er fuld af gode idéer og gør alt, for at Lille Træ skal have det godt – men Lille Træ sygner mere og mere hen. Hvad er der galt med Lille Træ?

Lille Træ er historien om et spirende venskab mellem en pige og et lille træ, der ikke tør springe ud. Det er svært at lege sammen, når man kommer fra vidt forskellige verdener, men måske kan venskabet danne grobund for en helt ny forståelse?

En vildtvoksende billedfortælling om et anderledes venskab og om at lytte og mærke, hvad andre har brug for. Jacinta Madsen har i tilblivelsesprocessen udviklet en collageteknik, hvor natur, pensel, saks og papir sammen skaber et særligt æstetisk udtryk, der inviterer børn og voksne til kreativitet og leg.

Tema: Relationer og følelser, identitet

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden