
Her finder du inspiration til at arbejde med SSF ind i dine fag. Der er rig mulighed for at samarbejde med dit team om relevante temaer, der passer til dine elever. Der er et bredt udvalg til både indskoling, mellemtrin og udskoling.
Læremidler og forløb er fra mitCFU og forskellige interesseorganisationer.
De forskellige kompetenceløft er gratis og for dig, der gerne vil have mere viden om og kompetencer i at undervise i sundhed, seksualitet og familieliv i skolen.
Center for Undervisningsmidler (CFU) afholder kurser og kickoffdage regionalt.
De forskellige ressourcer er for dig, der er optaget af at give børn og unge mulighed for at få viden om og forholde sig til sundhed, seksualitet og familieliv i skolen.
SSF er forkortelsen for det obligatoriske emne sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.
Her kan du få mere viden om, hvad SSF er, og hvordan du kan gøre en forskel i forhold til styrke SSF på din skole.
SSF er noget, I skal være fælles om at løfte på skolen.
Et hjem bør være det tryggeste sted for alle børn, men hvert år oplever ét ud af seks børn fysisk vold i hjemmet. Og dét, selv om det blev ulovligt at slå sine børn i 1997. Ultra Nyts vært Pernille Rudbæk tager ud for at undersøge, hvad det gør ved børn at blive slået af deres forældre, og hvad vi kan gøre ved det. Hun besøger bl.a. en 5. klasse, der præsenteres for forskellige scenarier og giver deres bud på, hvad de kan og bør gøre, hvis en klassekammerat i fortrolighed fortæller, at vedkommende bliver slået derhjemme. Rudbæk besøger også Børnetelefonen og Børnehuset i Næstved, og hun taler med politiet om deres behandling af sager om forældres vold mod børn. Christina blev slået som barn og fortæller om det, og socialminister Karen Ellemann giver også sit besyv med.
Selvom udsendelsen er fra 2016, er dens budskab fortsat vigtigt og relevant i dag: Alle børn har ret til at leve i tryghed og ikke blive slået.
Udsendelsen besøger bl.a. Børnehuset i Næstved og Børns Vilkår. Her møder vi Bente Boserup, som er ekspert i vold mod børn. Hun kommer bl.a. med gode råd til, hvordan man som ven eller klassekammerat kan hjælpe, hvis en kammerat betror sig til en om, at de bliver udsat for vold.
Det er oplagt at arbejde med børns rettigheder og grænser i forbindelse med udsendelsen, hvilket med fordel kan indtænkes sammen med det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’.
4.-6. klasse
Dansk
TV udsendelse
Familieliv, Grænser, Rettigheder
Andre temaer om Familieliv
Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.