Når de voksne slår

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Et hjem bør være det tryggeste sted for alle børn, men hvert år oplever ét ud af seks børn fysisk vold i hjemmet. Og dét, selv om det blev ulovligt at slå sine børn i 1997. Ultra Nyts vært Pernille Rudbæk tager ud for at undersøge, hvad det gør ved børn at blive slået af deres forældre, og hvad vi kan gøre ved det. Hun besøger bl.a. en 5. klasse, der præsenteres for forskellige scenarier og giver deres bud på, hvad de kan og bør gøre, hvis en klassekammerat i fortrolighed fortæller, at vedkommende bliver slået derhjemme. Rudbæk besøger også Børnetelefonen og Børnehuset i Næstved, og hun taler med politiet om deres behandling af sager om forældres vold mod børn. Christina blev slået som barn og fortæller om det, og socialminister Karen Ellemann giver også sit besyv med.

Selvom udsendelsen er fra 2016, er dens budskab fortsat vigtigt og relevant i dag: Alle børn har ret til at leve i tryghed og ikke blive slået. 

Udsendelsen besøger bl.a. Børnehuset i Næstved og Børns Vilkår. Her møder vi Bente Boserup, som er ekspert i vold mod børn. Hun kommer bl.a. med gode råd til, hvordan man som ven eller klassekammerat kan hjælpe, hvis en kammerat betror sig til en om, at de bliver udsat for vold. 

Det er oplagt at arbejde med børns rettigheder og grænser i forbindelse med udsendelsen, hvilket med fordel kan indtænkes sammen med det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’.

Målgruppe

4.-6. klasse

Fag

Dansk

Type

TV udsendelse

Tema

Familieliv, Grænser, Rettigheder

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cypersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyperbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyperbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden