
Her finder du inspiration til at arbejde med SSF ind i dine fag. Der er rig mulighed for at samarbejde med dit team om relevante temaer, der passer til dine elever. Der er et bredt udvalg til både indskoling, mellemtrin og udskoling.
Læremidler og forløb er fra mitCFU og forskellige interesseorganisationer.
De forskellige kompetenceløft er gratis og for dig, der gerne vil have mere viden om og kompetencer i at undervise i sundhed, seksualitet og familieliv i skolen.
Center for Undervisningsmidler (CFU) afholder kurser og kickoffdage regionalt.
De forskellige ressourcer er for dig, der er optaget af at give børn og unge mulighed for at få viden om og forholde sig til sundhed, seksualitet og familieliv i skolen.
SSF er forkortelsen for det obligatoriske emne sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.
Her kan du få mere viden om, hvad SSF er, og hvordan du kan gøre en forskel i forhold til styrke SSF på din skole.
SSF er noget, I skal være fælles om at løfte på skolen.
Teenagere er under ombygning! I denne udsendelse kigger vi nærmere på overgangen fra barn til voksen. Forskerne går tæt på forandringerne i både krop og hjerne i teenageårene og også før, da puberteten starter tidligere og tidligere ift. for bare 30 år siden.
Et testpanel af teenagere og voksne er gennemgående i udsendelsen og viser de grundlæggende forskelle på teenagehjernen og den voksne hjerne ved en række tests, som tester de to forskellige grupper af personer. Nogle af testene kan også afprøves i større eller mindre grad i undervisningen i biologi og inddrage elementer fra sundhed- og seksualundervisning og familiekundskab.
Hjernens udvikling i forhold til drenge og piger er forskellig, og måden, vi laver skole på, problematiseres ift. drenge og pigers forskellige modenhed ved forskellige aldre. Forskellen på kønnene er større, end man lige umiddelbart skulle tro, og især hjernen udvikles vidt forskelligt hos drenge og piger og i forskelligt tempo. Udsendelsen stiller spørgsmål ved, om den måde, vi inddeler børn i skolen på i dag – via cpr-nummer – er den mest hensigtsmæssige. Det kan måske skabe grobund for en god snak/diskussion i klassen: Hvordan skal den ideelle skole udformes? Hvordan skaber vi rammer for bedst muligt samarbejde, hvis vi skal tage hensyn til forskelle på hjernens forskellige udviklingsniveauer?
6.-10. klasse
Biologi, Natur og teknologi
Dokumentar
Krop og pubertet, Seksualitet
Andre temaer om Krop og pubertet
Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.
Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling
Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.
Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.
Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.
Forlaget Gutkind