Det er min krop

header-stripes-illustration

Om læremidlet

– om børneægteskaber i Marokko.

Sarah er 10 år, bor i Valby og drømmer om at blive dyrlæge. En dag vil hun gerne giftes, men først vil hun have en uddannelse. Sådan går det ikke for alle piger. I Marokko, hvor Sarahs forældre er fra, bliver nogle piger gift, allerede mens de er børn. Det er faktisk ulovligt, men traditioner og fattigdom gør, at der stadig er børneægteskaber den dag i dag. Så Sarah rejser med Ultra Nyt til Marokko for at undersøge, hvad det er for en fremtid nogle piger går i møde her.  Og om hun selv kan gøre noget for at hjælpe.

Ultra Nyt Special der følger 10-årige Sarah. Hun rejser til Marokko for at undersøge hvordan livet kan være for piger i landet. Hun besøger blandt andet kvinden Khadija der har oplevet at indgå i et tvangsægteskab med hendes fætter som 16-årig. Hun følger også organisationen Droit et Justice´s arbejde med at begrænse tvangsægteskaber. Udsendelsen problematiserer pigers
rettigheder i Marokko og kan bruges til debat om ligestilling mellem kønnene, tvangsægteskaber og kulturelle forskelle mellem lande og mellem land og by.

I arbejdet med udsendelsen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘Sundheds-
og seksualundervisning og familiekundskab’ med fokus på kønsroller i Danmark og globalt.

Målgruppe

0.-3. klasse

Fag

Natur og teknologi, SSF

Type

Illustrationer

Tema

Krop og pubertet

Andre temaer om Krop og pubertet

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden