Fra kys til kys

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Fransk dokumentar. Er nogle mennesker genetisk kodet til at være utro? Kan kærlighed vare evigt? Og er mænd mere utro end kvinder? Dokumentaren ‘Fra Kys til kys’ giver et fascinerende indblik i menneskets intime relationer set igennem biologiens og videnskabens optik. Og der er meget at lære om seksuel “normalitet” ved at se på dyrenes adfærd! Se med, når alt fra størrelsen på mænds kønsorganer til vigtigheden af tungekys i langvarige parforhold undersøges, og få svar på, hvilke fysiske og emotionelle processer der ligger bag lyst, flirt, utroskab og kærlighed.

Forplantningens biologi blandt mennesker og dyr. Et gennemgående tema gennem udsendelsen er kyssets betydning både i parforhold og rent kemisk i kroppen. Er mennesker skabt til monogami, eller er vi i virkeligheden polygamiske ligesom størstedelen af dyr? Kan man analysere sig frem til den perfekte mandlige partner, eller afhænger det af kvindens cyklus, hvilken mandlig partner hun foretrækker? 

Udsendelsen går meget videnskabeligt til værks og leverer tests og analyser, som tjener til at besvare problematikker og problemstillinger omhandlende parforhold, seksualitet, utroskab, valg af partnere m.m. Men også ydre påvirkninger behandles, som fx hvordan det påvirker parforholdet, når man får børn, og hvordan det påvirker intimiteten, når man har tv, mobiltelefon eller computer i soveværelset.

Udsendelsen beskriver også andre typer af parforhold end det, vi betegner som det mest almindelige – det monogame forhold. Den tager os med på besøg hos mennesker, der har valgt andre former for samliv, og beskriver, hvorfor og hvordan de lever, og hvilke følelser det involverer.

Målgruppe

9.-10. klasse

Fag

Biologi

Type

Dokumentar

Tema

Krop og pubertet, Relationer og følelser, Seksualitet

Andre temaer om Krop og pubertet

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden